Kalarannan sivu

Preiviikin kalaranta on pieni venesatama, jonka omistaa jakamaton osuuskunta. Rantaa hoitavat yhdessä Preiviikin Kalastajainseura ja Preiviikin Kiinteistöyhdistys. Jokainen veneenomistaja vastaa itse omasta laituristaan.

Kesäisin kalaranta on kyläläisten suosima kohtaamispaikka.  Siellä käydään uimassa, ongitaan, tarkkaillaan merta, kiikaroidaan lintuja tai vain istuskellaan penkeillä jutustelemassa päivän tärkeistä aiheista. Kesäisin on kaksi kertaa kuussa kaikille avoimet  ja ilmaiset nokipannukaffee-illat, järjestäjinä vuorotellen Kiinteistöyhdistys ja Kalastajainseura.

Kalarantaan johtava Rantakuja on yksityinen tie, jonka käytöstä on suotavaa maksaa käyttömaksu, 30 €. Rantaan pääsee myös kävelemällä Koulunmutkan tieltä alkavaa polkua pitkin. Rantakujan käyttömaksu oikeuttaa ajamaan kalarannan parkkipaikalle saakka. Parkkipaikan ohi saavat ajaa kalarannan maaomistajat, venepaikan haltijat ja rantasuulin omistajat.

 

Antti J. Lindin ottama kuva kalarannasta on vuodelta 2004.  Alla olevasta linkistä näet webkameran ottamia kuvia rannasta.

http://www.ajl.fi/webcam/preiviiki/